Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Százhalombatta - Etyek

Osztály kirándulás 
Százhalombatta- Etyek-Budapest
„Az őskorból Hollywoodba”

 
Program:
1.nap
Indulás: 08.00 Az iskola elől
10.00 Százhalombatta Régészeti Park és Matrica Múzeum
13.00 Indulás Etyekre
14.00 Korda Filmpark látogató központ és filmstúdió
17.00 Indulás Csillebércre
18.00 Érkezés Csillebérc Szabadidő és Ifjúsági Központ
Szabadprogram
Vacsora az Erdőmester étteremben.
 
2.nap
09.00 Reggeli Erdőmester étterem
10.00 Indulás Budapestre 
Egész napos kirándulás Parlament megtekintése, Budai vár, Hősök-tere, Városliget (étkezés a Fővárosban gyorsétterem)
17.00 Indulás Pécsre
20.00 Körül érkezés Pécsre (Iskola elé)   
 
Információk:
Százhalombatta Régészeti Park és Matrica Múzeum
Régészeti Park területén eredeti helyükön állnak a 2700 évvel ezelőtt, a korai vaskorban emelt halomsírok. Ezek egyikét, fagerendás sírkamráját - Magyarországon egyedülálló módon - belülről és közelebbről is megismerhetik a látogatók, többnyelvű multimédia program segítségével. A 20 perces program a korabeli temetkezési módokat, Százhalombatta vaskori emlékeit mutatja be. 
A halmok közötti térségre a bronzkori és vaskori hétköznapokat idéző kemencék, lakóházak és melléképületek hiteles másolatai, rekonstrukciói épültek. 
 
A bronzkori falut 3 nagyméretű, faoszlopos, tapasztott sövényfalú lakóház és egy kemencés melléképület alkotja. A házakat a Krisztus előtti 2800-1400 közötti időszakból fennmaradt régészeti emlékek nyomán tervezték és építették. Az ősi módon épült házakban a bennük talált, kézzel formált agyagedények másolatai, valamint gabonatároló edény, bronzkori öltözetű házaspár látható. Kis kiállítás mutatja be a folyamatban lévő, ősi növényekkel történő fonalfestési kísérlet eddigi eredményeit. 
 
A külön egységet alkotó vaskori falu épületeit a Krisztus előtti 5 - 1. század közötti időszakból ismert régészeti adatok alapján tervezték és építették. A vaskori falu főbb látnivalói: szövőház, tömör agyagfalú lakóház, kemencés lakóház, féltetős melléképület. A látogató a vaskori építési módokon túl, a korai kelta fonás, szövés, edénykészítés világába kaphat bepillantást.
Külön épület szolgál az őskori anyagféleségek (agyag, kő, bőr, bronz), alkalmazott technikák, jellegzetes szerszámformák bemutatására.
 
 
Korda Filmpark látogató központ és filmstúdió
A csoportok animátor vezetésével mintegy 2 órás időtartamban a gyerekek végiglátogatják a Filmparkot, a Korda emlékkiállítást és az interaktív kiállítást.
Törpék és óriások a Gyűrűk urában! Motorozás a Duna-parton! Csatahajó robbantása! Lódobogás a kalandfilmekben! Csak néhány filmes talány, amire, ha nem tudjuk a választ, most megkaphatjuk. A gyerekek ki is kipróbálhatják a filmes képi és hangtrükköket az interaktív kiállításon.
A Bagdadi tolvaj, a Dzsungel könyve vagy a VIII. Henrik magánélete, a Korda fivérek legemlékezetesebb filmalkotásai. Most megismerhetjük kalandos életútjukat a nemzetközi filmgyártásban.
 
 
Csillebérc Szabadidő és Ifjúsági Központ 
A Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ minden táborozási igényt ki tud elégíteni. Budapest belterületén, de természeti környezetben várjuk iskolai csoportok, egyetemek és főiskolák, sportegyesületek és egyéb szervezetek táborait
 
Programlehetőségek a csillebérci táborban:
 • Kisebb-nagyobb foglalkoztató termek
 • Sportolási lehetőségek
 • Tábortűz és bográcsozási lehetőség
 • Szabadtéri medence
 • Lasertag (szabadtéri csapatjáték lézerfényes eszközzel)
 • Paintball ( szabadtéri csapatjáték festékgolyós eszközzel)
 • Kalandpark (Challengeland) időjárástól függően (drótkötélpályás ügyességi mászás a fákon)

Programlehetőségek a tábor közelében

 • Utazás a Gyermekvasúton (Hűvösvölgy – Széchényi-hegy között)
 • János-hegyi libegő
 • Túrázás a közeli Normafánál, a János-hegyi kilátóhoz (2 km), a Széchényi-hegyi kilátóhoz
   

Hírlevél feliratkozás

Elérhetőségeink

06 72 510 182

7621 Pécs, Kazinczy u. 3.

NAIH-104739/2016

Kövess minket!

A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Az utas által készített opcionális foglalás nem számít véglegesnek. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek.Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatkezelési Tájékoztatónkat itt olvashatja.