Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Adatkezelési tájékoztató

Utasaink adatainak védelmében fontos a Kék Minaret Travel Utazási Iroda számára. Ez a dokumentum a www.minarettravel.hu („Oldalra”), illetve a Kék Minaret Travel Kft. által biztosított egyéb szolgáltatások adatkezelési gyakorlatát ismerteti.  Az Oldalra és az egyéb szolgáltatásokra összefoglaló néven „Szolgáltatás”-ként hivatkozunk. Az adatkezelő, a Kék Minaret Travel Kft. (Székhely: Pécs, Zólyom u. 2. továbbiakban Kék Minaret, szolgáltató, adatkezelő, iroda.  Vállalkozásunk működtetéséhez és szolgáltatásaink nyújtásához bizonyos információkra, adatokra van szükségünk. 
 

Az Adatkezelési tájékoztató elfogadásával biztosított minket arról, hogy elolvasta és megértette az adatkezelési gyakorlatunkat és azt, hogy miként gyűjthetjük és használhatjuk az Ön adatait. Ha Ön nem ért egyet az Adatkezelési tájékoztatónkkal, tisztelettel megkérjük, hogy ne használja szolgáltatásainkat.
 

Milyen adatokat gyűjtünk?
 

A Szolgáltatás használata során különböző módokon gyűjthetünk, illetve kérhetünk be adatokat. Bizonyos információk megosztásáról Ön dönthet, de kérhetjük olyan adatok megadására is, amelyek elengedhetetlenek a Szolgáltatás használatához. Jelentkezés során bekért adatok: Bármely Kék Minaret illetve partnerirodáink által – szervezett útra való jelentkezés esetén Önnek nevet, személyes adatokat (igazolványszámok, születési hely és idő) illetve kapcsolattartási adatok (cím, telefonszám, e-mail cím) kell megadni.  Bizonyos esetekben Szolgáltatásunk biztonságának megőrzése és az utazások zökkenőmentes lebonyolítása érdekében olyan dokumentumokat kérhetünk be, amelyek alkalmasak a személyazonosság illetve a lakcím igazolására. Ezeket a dokumentumokat bizalmasan kezeljük, az út hazaérkezését követően töröljük őket. 
 

Automatikusan gyűjtött információk: az internetes oldalunk használata során további automatikus adatokat gyűjthetünk Önről. Ez lehet például IP cím, egyedi eszköz azonosító, cookie adatok, referrer információ, a látogatás dátuma és ideje, a használt eszköz, program vagy böngésző, az eszköz operációs rendszerének típusa , verziószáma és nyelvi beállításai. A kattintásokról, a meglátogatott oldalakról, keresésekről és egyéb oldalon végzett tevékenységeiről is gyűjthetünk információt. A különböző számítógépekről és eszközökről folytatott tevékenységet , gyűjtött adatokat összesíthetjük. Ezeket az adatokat arra használjuk fel, hogy a visszaéléseket megakadályozzuk, megőrizzük Szolgáltatásunk biztonságos működését, elemezzük és megértsük azt, hogy a Szolgáltatás miként működik tagjaink és látogatóink számára. Erről bővebben a Cookie irányelvünkben tájékozódhat. 
 

Földrajzi helyzet: Földrajzi helyzetére vonatkozóan is kaphatunk információt IP cím alapján illetve akkor, ha ezt az eszköz segítségével engedélyezi. Hírlevél feliratkozás: Olyan személy is megoszthat velünk személyes adatokat, aki még nem használta Szolgáltatásainkat. Például hírlevélre történő feliratkozáskor vagy ügyfélszolgálatunkkal történő kapcsolatfelvételkor az ügyfél nevet és e-mail címet ad meg. Ezekre az adatokra azért van szükség, hogy eleget tudjunk tenni a látogató kérésének, úgy, mint hírlevél kiküldése vagy ügyfélszolgálati válasz fogadása. Egyéb információ: További adatokat oszthat meg velünk akkor, amkor űrlapot tölt ki, kérdőívekre válaszol, visszajelzést küld számunkra, illetve promóciókban, nyereményjátékokban vesz részt.
 

Harmadik féltől származó információk: Olyan információkat is gyűjthetünk, amelyeket mások adtak meg Önről a Szolgáltatás használata során. Felhasználhatunk más forrásból megismert információka is és ezeket összesíthetjük az általunk gyűjtött adatokkal. A Szolgáltató nem felel a harmadik fél adatkezelési irányelveiért, saját adatkezelési gyakorlatáról a harmadik fél nem tud tájékoztatást adni.
 

1. Adatok felhasználása, továbbítása, közzététele: Az Önről gyűjtött adatokat különböző célokra használhatjuk fel. Az adatkezelés az alábbi jogalapoknak megfelelően történik.
 

Szerződés betartása, szolgáltatás biztosítása: A személyes adataira szükségünk lehet a közöttünk lévő szerződés betartásához, illetve, hogy biztosítani tudjuk Önnek a szolgáltatásainkat. 
 

Hozzájárulás: A személyes adatainak felhasználásához kérhetjük az Ön hozzájárulását például annak érdekében, hogy azokat marketing célokra használhassuk fel. A hozzájárulását bármikor visszavonhatja. 
 

Indokolt esetek: Indokolt esetekben felhasználhatjuk személyes adatait, például arra, hogy fejlesszük, javítsuk szolgáltatásaink működését., és hogy a lehető leghasznosabb tartalmakkal találkozzon weboldalunkon, e-mail értesítőinkben, hírleveleinkben. Továbbá felhasználhatjuk személyes adatait adminisztratív, illetve jogi okokból is. A rendelkezésünkre álló adatokat felhasználhatjuk azonosítási, hitelesítési, számlázási és fizetési okokból, célzott online és offline marketin lebonyolítása céljából. Továbbá az információkat a Kék Minarettel folytatott vita rendezésére is felhasználhatjuk. Hasonló okokból Szolgáltatásainkat promotáló hirdetéseket futtathatunk különböző platformokon, beleértve a Facebook és a Google hirdetési rendszereit. Adatszolgáltatás közreműködő partnereink felé: Az utazások lebonyolításának részeként bizonyos információlat meg kell hogy osszunk a szervezésben résztvevő közreműködő partnereinkkel. A megosztott információk lehetnek többek között a résztevők neve, a személyes adatai, igazolványszáma, címe, telefonszáma. Mivel ez a folyamat Szolgáltatásunk fontos része, ezt meg kell tennünk az Általános Szerződési Feltételekben foglalt kötelességeink teljesítésének céljából. 
 

Törvényileg előírt okok, biztonság: Emellett egyes eseteben jogi viták kezeléséhez és megoldásához is szükségünk lehet az Ön adataira. Ezek lehetnek például jogviták, törvényi és szabályozó szervek általi vizsgálatok, vagy az Általános Szerződési Feltételek betartására tett erőfeszítések. Ezt kizárólag olyan mértékben tesszük meg, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges. Üzleti partnerek: Számos üzleti partnerrel dolgozunk együtt, hogy elősegítsék vagy fejlesszék Szolgáltatásunk működésétét. Ez jelentheti azt is, hogy az ő szolgáltatásaik beépülnek a mi Szolgáltatásainkba, vagy a Kék Minaret Travel  szolgáltatásai épülnek be ezen partnerek weboldalába és/vagy alkalmazásaiba. Amikor egy üzleti partnerünktől szolgáltatást vesz igénybe, bizonyos adatait továbbítanunk kell a üzleti partnernek, kizárólag olyan mértékben, amelyek szükségesek a szolgáltatás teljesítéséhez. Amikor Ön egy üzleti partnerünk szolgáltatását veszi igénybe, kérjük olvassa el az ő adatvédelmi irányelveiket is, ami tájékoztatást ad arról, hogy miként kezelik az Ön adatait. 
 

Összesített adatok: Partnereinkkel megoszthatunk összesített adatokat is. Ennek során a felhasználóinktól származó adatokat úgy összesítjük, hogy azok a továbbiakban már nem alkalmasak felhasználóink azonosítására. Ezeket demográfiai elemzésekre, marketing, hirdetési és egyéb üzleti céloka kerülnek felhasználásra. 
 

Harmadik felek: Harmadik féltől származó bővítmények is gyűjthetnek adatokat arról, hogy miként használja szolgáltatásainkat. Ezek a tevékenységek a harmadik fél adatkezelési gyakorlatának részei. Továbbá használhatunk harmadik fél által biztosított cookie-kat és hasonló technológiákat marketing célokra is. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amikor harmadik fél szolgáltatását veszi figyelembe, akkor az adatai az ő adatkezelési gyakorlatának megfelelően kerülnek felhasználásra. Minden olyan kérdésre, amely az Ön adatainak kezelését érinti, ilyen esetben a harmadik fél tud megfelelő tájékoztatást adni. Ezek a tevékenységek azon jogos érdekünket szolgálják, hogy olyan marketing tevékenységet folytassunk, amelyekkel Önt érdeklő termékeket és szolgáltatásokat ajánlhatunk a figyelmébe. Kérjük, vegye figyelembe, hogy bármikor kérheti adatainak ilyen célokra történő felhasználásának tiltását a cookie beállítások módosításával. Erről bővebben a Cookie irányelvünkben tájékozódhat. Ezek az adatkezelési irányelvek  nem terjednek ki azon harmadik felek tevékenységeire, amelyeket a Szolgáltató nem tulajdonol, nem kontrollál, vagy olyan személyek tevékenységére, akik nem állnak a Szolgáltató alkalmazásában vagy irányítása alatt. Ezen adatkezelés gyakorlatokért az Kék Minaret Travel nem felel és azokért nem tehető felelőssé. Javasoljuk, hogy tekintse át ezen szolgáltatók adatkezelési nyilatkozatát. 
 

2. Kommunikáció: A Kék Minaret időnként kapcsolatba léphet Önnel. Elsősorban ezeket az üzeneteket e-mail formájában juttatjuk el Önnek, ezért fontos, hogy olyan naprakész e-mail címet adjon meg kapcsolattartási adatként, amelyen keresztül elérhetjük Önt. Amennyiben ehhez hozzájárult egyéb kommunikációs csatornákon is felvehetjük Önnel a kapcsolatot (telefon, sms, posta) ügyfélszolgálati segítség nyújtás céljából, vagy hogy olyan termékeket, szolgáltatásokat, funkciókat ajánljunk a figyelmébe, amelyek érdekelhetik Önt. Amikor Oldalunkon vagy irodánkban hírlevélre iratkozik fel tájékoztatjuk s hozzájárulását kérjük , hogy időnként marketing célú üzeneteket küldhessünk Önnek. Az ilyen jellegű üzenetekről bármikor le tud iratkozni az üzenetben található leiratkozás linkre kattintva. 
 

3. Biztonság: Személyes adatainak védelme fontos számunkra. Iparági standardoknak megfelelő biztonsági előírásokat követünk a személyes adatok védelme érdekében. 
 

4. Az Ön jogai Személyes adatok kezelése:
 

Adatai törlését, módosítását, kiegészítését bármikor kérheti tőlünk az ügyfélszolgálatunk felkeresésével. 

Adatmegőrzés: A Kék Minaret Travel addig őrzi meg az adatait, amíg azok szükségesek az adatkezelési irányelveink betartásához. A szolgáltatásunk biztosításához, illetve addig, amíg nem kéri személyes adatainak törlését. Továbbá megőrizhetjük és felhasználhatjuk az adatait oly mértékben, amelyekkel jogi kötelezettségeinknek eleget tudunk tenni.
 

5. Hozzájárulás visszavonása: Bizonyos estekben korlátozhatja, hogy milyen módon használjuk fel a személyes adatait, illetve hozzájárulását visszavonhatja, ha ügyfélszolgálatunkat felkeresi, meghatározva, hogy mely hozzájárulását kívánja visszavonni. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtti tevékenységek jogszerűségét. A hozzájárulás visszavonását követően nem használjuk fel ezen célokra a személyes adatait, kivéve ha az törvényileg rögzített kötelezettség vagy jogi okokból szükséges. Ahol az adatait marketing célokra használjuk fel, a leiratkozás funkciót használva illetve ügyfélszolgálatunkat felkeresve bármikor lehetősége van hozzájárulásának visszavonására. Kizárólag azokat az adatait nem töröljük, amelyeket kötelesek vagyunk megőrizni.

 

6. Változtatások: Az Adatvédelmi nyilatkozatot időnként módosíthatjuk. A lényeges változtatásokra a következő módok valamelyikén hívjuk fel a figyelmét: felhívást jelenítünk meg a szolgáltatás használata közben vagy értesítőt küldünk Önnek pl. e-mail formájában illetve a változásokat közzétesszük oldalunkon. Javasoljuk, hogy időnként látogasson vissza és ellenőrizze az esetleges módosításokat.
 

7. Elérhetőség: Amennyiben bármilyen észrevétele, javaslata van az Adatkezelési nyilatkozattal vagy az irodánk adatkezelési gyakorlatával kapcsolatával, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a Kapcsolat linkre kattintva. Cookie irányelvek: Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi – azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas – jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat  tekintettel arra, hogy a felhasználása során a teljes IP cím tárolása nem történik meg – önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látgatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges , hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól  szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg. A hálózat világában a személyhez kötődő információkat , a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják az ügyfeleik szokásait, igényeit. A Kék Minaret Utazási Iroda az ilyen személyes adatot már nem tartalmazó anonim azonosítókat – a többi szolgáltatáshoz hasonlóan – abból  célból kezeli, hogy többet tudhasson meg az ügyfelek információhasználati szokásairól és így, javíthassa szolgáltatásai színvonalát.  Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra , azonban az Kék Minaret Utazási Iroda honlapján történő látogatás során keletkező, személyes adatot nem tartalmazó anonim azonosítók összekapcsolására kerülnek a szolgáltatás színvonalának javítása érdekében. 
 

Mik a lehetőségeim? Az első alkalommal, amikor meglátogatja oldalunkat, egy tájékoztató sávba figyelmeztetjük arra, hogy cookie-kat használunk. A szolgáltatás használaténak folytatásával hozzájárulását adja ezek használatához. Önnek lehetősége van kezelni, illetve tiltani az egyes cookie-kat. Az alábbiakban részletesen tájékoztatjuk ennek módjairól. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha törli a Minaret Travel cookie-ját- lehetséges, hogy rosszabb minőségűvé vagy korlátozottá válik a hozzáférése az oldal bizonyos funkcióihoz vagy aloldalaihoz. Böngésző beállítások: A cookie-kat az internetböngészője beállításaival kezelheti. A beállítás pontos helye az adott böngésző típusától függ. A böngészője „Segítség” funkciójával könnyen megtalálhatja a beállítás helyét. Az alábbiakban részletesebb információt talál arról, hogy a böngészőkben milyen módon tudja elvégezni a beállításokat: Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge, Internet Explorer Hirdetési hálózatok. Ha nem szeretne érdeklődés alapú hirdetéseket látni, ezeket letilthatja, ha ellátogat a http://www.aboutads .info/consumers oldalra. Felhívjuk figyelmét, hogy ha leiratkozik egy online reklámhálózatról, az még nem jelenti azt, hogy a jövőben nem kap online hirdetést vagy nem lesz részese marketing célú elemzésnek. Ez azt jelenti, hogy a hálózat, melyről leiratkozott, nem fog Önnek az online preferenciáira és böngészési előzményeire alapuló hirdetéseket küldeni. További hasznos linkek az Kék Minaret által használt hirdetési platformok által biztosított beálltásokhoz: Facebook, Google elemzés. Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogy a közösség tagjai hogyan használják az Kék Minaret Travel oldalát, elemzéssel foglalkozó partnerek szolgáltatásait vehetjük igénybe. A szolgáltatások azt a jogos érdekünket segítik érvényesíteni, hogy megőrizzük a Szolgáltatásunk megbízható és bizonyos működését.
 

9, Adatkezelő személye és elérhetősége: Kék Minaret Travel Kft. 7621 Pécs, Kazinczy u. 3. Telefon: +36/72/510-182 e-mail: info@minarettravel.hu honlap: www.minarettravel.hu

 

Az adatkezeléssel kapcsolatban használt néhány kifejezés és fogalom rendelet szerinti magyarázata:

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;
 

adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;
 

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
 

GDPR: a 2016/679/EU rendelet a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről;
 

felügyeleti hatóság vagy NAIH: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság.
 

személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
 

személyes adatok különleges kategóriái: faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok;
 

ügyfél: a Kék Minaret Travel Kft termékei és szolgáltatásai iránt személyesen, a honlapon, telefonon vagy bármely más módon érdeklődők, illetve a Kék Minaret Travellel utazási szerződést kötők (utazók).

 


Az adatkezelés elvei

A Kék Minaret Travel minden tőle telhető intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelek személyes adatait mindenkor
- jogszerűen, tisztességesen és átláthatóan kezelje,
- azokat csak tevékenységi céljainak, illetve az utazókkal megkötött utazási szerződés teljesítése érdekében és céljából gyűjtse, kezelje;
- az adatok nyilvántartása naprakész és helytálló legyen,
- a személyes adatok tárolása és kezelése biztonságos legyen kizárva az illetéktelen vagy jogosulatlan hozzáférést, kezelést, a véletlen elvesztést, illetve megsemmisítést.

 



Személyes adatok védelme

A Kék Minaret Travel eleget tesz a vonatkozó adatvédelmi jogszabályok értelmében fennálló kötelezettségeinek azzal, hogy naprakész állapotban tartja a személyes adatokat; biztonságosan tárolja és semmisíti meg őket; nem gyűjt vagy őriz túlzott mennyiségű adatot; védi a személyes adatokat elvesztéstől, visszaéléstől, jogosulatlan hozzáféréstől és nyilvánosságra kerüléstől, illetve gondoskodik arról, hogy megfelelő technikai intézkedések legyenek, amelyek védik a személyes adatokat.
 

A Kék Minaret Travel megteszi a megfelelő technikai és szervezeti intézkedéseket az utazó személyes adatainak megóvása érdekében a véletlen vagy törvényellenes megsemmisítéssel vagy a véletlen elvesztéssel és módosítással, illetve a jogosulatlan továbbadással vagy hozzáféréssel szemben - különösen például, amikor a feldolgozás része az adatok hálózati továbbítása –, valamint a feldolgozás minden törvényellenes formájával szemben.
 

Ennek megfelelően az iroda egyebek mellett különböző szintű hozzáférési jogosultságokat alkalmaz az adatokra, ami biztosítja, hogy az adatokhoz csak a megfelelő jogosultsággal rendelkező személyek férjenek hozzá, akiknek ismerniük kell az adatokat ahhoz, hogy a munkájukból fakadó vagy azzal kapcsolatos kötelezettségeiket teljesíteni tudják.
 

Panasz benyújtásához való jog:
 

Amennyiben az ügyfél úgy véli, hogy személyes adatainak kezelésével kapcsolatban jogait megsértették, úgy az ügyfél vegye fel a kapcsolatot irodánk értékesítő munkatársával.

Az ügyfél a Kék Minaret Travel adatkezelésével kapcsolatos panaszait közvetlenül bejelentheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; telefon: +36 1 391 1400; fax: +36 1 391 1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; weboldal: www.naih.hu), illetve eljárást indíthat a lakóhelye szerint illetékes bíróság előtt.

Hírlevél feliratkozás

Elérhetőségeink

06 72 510 182

info@minarettravel.hu

7621 Pécs, Kazinczy u. 3.

NAIH-104739/2016

Kövess minket!

A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Az utas által készített opcionális foglalás nem számít véglegesnek. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek.Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatkezelési Tájékoztatónkat itt olvashatja.